ترامپ ممکن است بگوید بیایید به کیم جونگ اون سر بزنیم!

نشریه کره تایمز در گزارشی به احتمال دیدار مجدد رهبر کره شمالی با دونالد ترامپ پرداخت.
نشریه کره تایمز در گزارشی به افزایش گمانهزنیها در خصوص دیدار احتمالی رهبر کره شمالی با رئیس جمهور آمریکا در حاشیه نشست سازمان همکاریهای اقتصادی آسیا-پاسیفیک پرداخت.
به نقل از کره تایمز، در این گزارش آمده است: «گمانهزنیها در خصوص احتمال دیدار دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی در حاشیه نشست «همکاریهای اقتصادی آسیا-پاسیفیک» موسوم به «آپک» (APEC) در کره جنوبی در پاییز امسال افزایش یافته است؛ مسألهای که ممکن است خاطرات دیپلماتیک از رویارویی این دو رهبر جهانی را در دورانی که توجه جهانیان به به خود جلب کرده بودند، بار دیگر احیا کند.»
بنابر این گزارش، انتظار میرود ترامپ در نشست آپک که برای تاریخ ۳۱ اکتبر تا اول نوامبر (۹ آبان تا ۱۰ آبان) در شهر «گیونگجو» در کره جنوبی برنامهریزی شده است، حضور یابد. در حالی که هیچ برنامه رسمی برای دیدار میان کیم جونگ اون و ترامپ برنامه ریزی نشده است، تحلیلگران میگویند تغییرات ژئوپلیتیکی و نیز تاریخچه دیپلماسی شخصی این رهبران ممکن است پنجرهای کوچک، اما مهم را به روی مذاکرات باز کند.
در همین ارتباط، «ویکتور چا» (Victor Cha)، رئیس بخش ژئوپلیتیک و سیاست خارجی مرکز مطالعات بینالمللی و راهبردی آمریکا اعلام کرد: «در حالی که انجام این دیدار امکانپذیر است، [در صورت برگزاری] این دیدار تحت چارچوبی متفاوت انجام خواهد شد؛ بهطوری که کیم جونگ اون احتمالا بر سر خلع سلاح هستهای از شبه جزیره کره، گرفتن تضمینهای امنیتی را اولویت خواهد بخشید.» ویکتور چا همچنین گفت: «کیم جونگ اون ممکن است به ترامپ به چشم فردی که قبلا پیشنهاد تضمینهای امنیتی را داده بود که هیچ کس دیگری چنین پیشنهادهایی را ارائه نداده، نگاه کند.»
از سوی دیگر «پارک وان گان» (Park Won-gon)، استاد مطالعات کره شمالی در «دانشگاه زنان اوها» واقع در سئول، پایتخت کره جنوبی با تکرار احتمال دیدار ترامپ و کیم جونگ اون، اعلام کرد چنین سبک دیپلماسی غیرقابل پیش بینی که از سوی ترامپ در دیدار او با کیم جونگ اون در سال ۲۰۱۹ رخ داد، این مسأله را امری معقول و پذیرفتنی میکند.
او گفت: اگر ترامپ به نشست آپک بیاید، ممکن است بگوید، از آنجایی که من اینجا هستم، بیایید به کیم [جونگ اون] سر بزنیم؛ همانطوری که در سال ۲۰۱۹ رخ داد و ترامپ تنها ۳۶ ساعت پیش از دیدار، یک دعوت نامه را توییت کرد.»
با این حال این استاد مطالعات کره شمالی در دانشگاه زنان اوهای کره جنوبی گفت احتمال دارد این بار کیم جونگ اون به همان شیوه سابق به این درخواست پاسخ ندهد.
تبلیغات
او در ادامه گفت: «بر خلاف سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹، پیونگ یانگ دیگر مشتاق گفتوگو با واشینگتن نیست. کیم جونگ اون بارها تکرار کرده است که خواهان همسویی با کشورهای ضد آمریکایی مانند روسیه، چین و ایران است؛ مسألهای که نشان از چرخش بهسوی یک بلوک جنگ سرد جدید حکایت دارد.»