کد خبر: ۴۳۶۸۴۶
تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۸
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۶۹

علی مطهری: آمریکایی‌ها از موضع خود عقب‌نشینی کردند/ ایران تاکید دارد که در خصوص حق غنی سازی معامله نمی‌کند/ روسیه و چین هم به دنبال منافع خود هستند

نایب رئیس مجلس دهم، تاکید کرد: موفقیت آمیز بودن دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا نشان داد که آنان از موضع خود عقب نشینی کردند و به نوعی آنچه که پای میز مذاکره بیان می کنند، غیر از آن چیزی است که در مصاحبه ها و رسانه ها بیان می شود.

نایب رئیس مجلس دهم، تاکید کرد: موفقیت آمیز بودن دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا نشان داد که آنان از موضع خود عقب نشینی کردند و به نوعی آنچه که پای میز مذاکره بیان می کنند، غیر از آن چیزی است که در مصاحبه ها و رسانه ها بیان می شود.

 علی مطهری، نماینده ادوار مجلس در گفت وگویی، با اشاره به آخرین تحولات در مذاکرات ایران و آمریکا، بیان کرد: موضع ایران یک موضع منطقی، معقول و قانونی است. یعنی منطبق بر حق ایران به خاطر عضویت در NPT است. هر کشوری که عضو NPT است، حق فعالیت صلح آمیز هسته ای را دارد. حتی تا ۹۰ درصد غنی سازی را می تواند انجام دهد. جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که در خصوص حق غنی سازی معامله نمی کنیم. این موضع درستی است. اگر ما بخواهیم به حرف بخشی از افراد طرف مقابل گوش دهیم، آنان می گویند که شما غنی سازی نداشته باشید و هر میزان اورانیوم غنی شده یا سوخت هسته ای لازم داشتید از خارج تهیه کنید.

ایران نمی تواند غنی سازی را رها کند
بنابر روایت ایسنا، او در ادامه اظهار کرد: مثلا سوخت هسته ای را از آژانس بین المللی انرژی هسته ای دریافت کنید. روشن است که این حرف قابل قبول نیست. باتوجه به نفوذ آمریکا در آژانس بین المللی انرژی هسته ای و شورای امنیت، هر لحظه که بخواهند مانع دریافت سوخت هسته ای توسط ایران خواهند شد. بنابراین ایران نمی تواند غنی سازی را که با زحمت به دست آورده است رها کند و از طرف دیگر به امید این باشد که سوخت هسته ای خود را از بیرون تهیه کند.


موضع ایران در مذاکرات برحق و معتدل است
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: از نگاه بنده موضع ایران در مذاکرات کاملا درست است. این حرف وزیر خارجه آمریکا که گفته بود ما کشوری نداریم که سلاح هسته ای نداشته باشد و در عین حال غنی سازی انجام دهد، غلط است. ما چندین کشور داریم که سلاح هسته ای نداشته و غنی سازی اورانیوم نیز انجام می دهند. موضع ایران، برحق و معتدل است. ایران زیاده خواهی نمی کند. اگر طرف مقابل بخواهد بر موضع بخشی از تیم خود که  قائل هستند که ایران غنی سازی نداشته باشد، پافشاری کند ایران قبول نخواهد کرد.

حرف های پراکنده مقامات آمریکایی ملاک نیست
او در ادامه تاکید کرد: ممکن است برخی از این مواضع برای تاثیر گذاری بر روی مذاکرات باشد. همان طور که آقای عراقچی اعلام کردند آنچه که ملاک است، مطالبی است که پشت میز  مذاکره گفته می شود. وگرنه حرف های پراکنده مقامات مختلف آمریکایی ملاک نیست. آقای ویتکاف قبل از دور چهارم مذاکرات، گفت ایران باید غنی سازی را کنار بگذارد و صنعت هسته ای خود را در فردو، نطنز و اصفهان نابود کند. ما دیدیم که دور چهارم مذاکرات باز هم موفق بود. این نشان می دهد که آنان از موضع خود عقب نشینی کردند.

اروپایی ها می خواهند از غافله عقب نمانند
او افزود: این نشان می دهد آنچه که پای میز مذاکره بیان می کنند، غیر از آن چیزی است که در مصاحبه ها و رسانه ها بیان می شود. کشورهای اروپایی، روسیه و چین و همه کشورها به فکر منافع خود هستند. به فکر منافع اقتصادی خود هستند. این کشورها می خواهند  از آمریکا عقب نیافتند. احساس می کنند اگر توافقی بین ایران و آمریکا حاصل شود، بیشتر منافع اقتصادی نصیب آمریکا خواهد شد. بیشتر سرمایه گذاری ها در ایران توسط شرکت های آمریکایی انجام خواهد شد. این ها می خواهند از غافله عقب نمانند.

روسیه و چین نیز منافع خود را دنبال می کنند
مطهری در ادامه خاطر نشان کرد: هیچ کدام از  کشورها به فکر منافع ملی ما نیستند، بلکه به فکر منافع خودشان هستند. به خاطر همین است که گاهی اروپایی ها اشاره می کنند که اگر توافق صورت نگیرد، مکانیزم ماشه را به کار خواهیم انداخت. در حالی که از نظر حقوقی برخی معتقد هستند بعد از خروج آمریکا از برجام نه آمریکا می تواند این مکانیزم را به راه بیاندازد و نه خود اروپایی ها. برجام از شکل اولیه خود خارج شده و مکانیزم ماشه نیز از بین رفته است. اروپایی ها نیز برای ترساندن  ایران گاهی از این حرف ها می زنند. روسیه و چین نیز به دنبال منافع خود هستند.