کد خبر: ۴۳۶۸۳۰
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۰۶
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۶۶

خسارت قطعی برق به وسایل برقی شهروندان/ نجفی: واحدهای مسکونی بیشترین آسیب را دیده‌اند

رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی معتقد است چون در شرکتها و کسب و کار ها از محافظ نوسان برق استفاده می‌شود، عمده خسارتها به وسایل برق مربوط به واحدهای مسکونی است.

رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی معتقد است چون در شرکتها و کسب و کار ها از محافظ نوسان برق استفاده می‌شود، عمده خسارتها به وسایل برق مربوط به واحدهای مسکونی است.

 قطعی پی در پی برق تبدیل به معضلی شده که در ماههای گذشته صدای شهروندان را در آورده است. قطعی مکرر برق به دلیل ناتوانی دولت در تولید برق مورد نیاز کشور است که از یک سو با به تعطیلی کشاندن صنایع و بنگاهها، از میزان رشد اقتصادی می‌کاهد و از سوی دیگر با خاموشی خانه‌ها و شهرها آرامش مردم را سلب می‌کند. به ویژه در فصل گرما این مشکلات می‌توانند بیشتر هم باشند.


تبعات قطعی برق البته به همین موارد خلاصه نمی‌شود؛ قطع و وصل شدن برق سبب می‌شود تا بخشی از وسایل برقی چنان آسیب ببیند که دیگر قابل استفاده نشوند. در خانه‌ها اغلب یخچال، فریزر و تلویزیون هستند که به دلیل نوسان ولتاژ دچار مشکلات جدی می‌شوند.

در این ماهها مجتمع‌های بزرگ که از پمپ آب یا وسایل برقی مشابه استفاده می‌کنند نیز به دلیل قطع برق دچار مشکل شده‌اند و مجبور می‌شوند برای تعمیر این وسایل هزینه‌های سرسام آور بپردازند. همچنین در شرکتها و اماکن اقتصادی نیز این مساله سبب شده تا بیش از همه دوربین‌های حفاظتی آنها دچار مشکل سوختگی و از کار افتادگی شوند.

آرش نجفی، رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی به خبرآنلاین گفت:‌ «وقتی می‌گوییم به دلیل رفتن برق، وسایل برقی می‌سوزند باید توجه کنیم که درواقع زمانی که برق می آید، وسایل آسیب می‌بینند. زیرا هنگامی که برق می‌رود صرفا جریان برق قطع می‌شود اما وقتی برق دوباره وصل می‌شود، در ابتدا نوساناتی در جریان به وجود می‌آید که نهایتا به وسایل برقی آسیب می‌زند.»

خسارت قطعی برق به وسایل برقی شهروندان/ نجفی: واحدهای مسکونی بیشترین آسیب را دیده‌اند

نجفی با بیان اینکه آن دسته از وسایلی که همیشه در مدار هستند، بیشتر آسیب می‌بینند، افزود: «بیش از همه یخچال، فریزر و تلویزیون خراب می‌شوند زیرا همیشه به جریان برق وصل هستند و وقتی برق دوباره وصل می‌شود در دقایق ابتدایی شدت ولتاژ بیش از اندازه است که این موضوع موجب آسیب دیدن وسایلی می‌شود که در آن زمان روشن می‌شوند.»

وی درباره راههای مقابله با این مساله گفت: «دو راه به طور خاص وجود دارد. یک راه این است هر گاه برق قطع می‌شود، شهروندان وسایل برقی خود را از برق بکشند تا هر گاه دوباره برق وصل شد، در آغاز کار که نوسان بالا است، این وسایل آسیبی نبینند. پس از چند دقیقه که از وصل دوباره برق گذاشت، فشار برق دوباره نرمال می‌شود و وسایل آسیب نخواهند دید. راه دیگر هم استفاده از محافظ است.»

این عضو اتاق بازرگانی معتقد است چون در اماکن تجاری و اداری از محافظ استفاده می‌شود، قطع و وصل برق بیش از همه به وسایل خانه‌های مسکونی خسارت می‌زند.

نجفی تاکید کرد: «البته شهروندان خسارت دیده می‌توانند با مراجعه به اداره برق و از راههای قانونی، به جبران این خسارت بپردازند. در قبض برقی که هر بار مصرف کنندگان می‌پردازند ردیفی با عنوان بیمه هم هست و همه شهروندانی که این هزینه را پرداختند اکنون باید بتوانند که جبران هزینه کنند.»

بنابر اعلام سخنگوی صنعت برق، مشترکین زیان‌دیده می‌توانند ظرف ۱۵ روز از زمان وقوع حادثه، با رجوع به سامانه‌ی خسارت مشترکین برق و بارگزاری مستندات پرونده خسارت، شامل تصویر آخرین قبض پرداختی یا تصویر صورتحساب پیامکی آخرین قبض، تصویر کارت ملی و تصویر اجاره‌نامه یا سند مالکیت محل خسارت، نسبت به دریافت دریافت خسارت نوسان برق اقدام کنند.

سخنگوی صنعت برق افزود: مشترکان در صورت خسارت به لوازم خانگی، مورد را در سامانه bime.tavanir.org.ir ثبت کنند.