کد خبر: ۱۵۲۶۳۱
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۲
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۴۱۹

آواره شدن بیش از ۵۲ هزار نفر در سودان جنوبی

سازمان ملل متحد اعلام کرد بیش از ۵۲ هزار نفر ماه ژانویه بر اثر درگیری در سودان جنوبی فرار کردند و اغلب به اوگاندا پناه بردند.

به گزارش پایگاه خبری تیک (Tik.ir) ؛ به نقل از خبرگزاری فرانسه، ­سازمان ملل متحد اعلام کرد بیش از ۵۲ هزار نفر ماه ژانویه بر اثر درگیری در سودان جنوبی فراری شدند و اغلب به اوگاندا پناه بردند.

بر اساس این گزارش، آداما دینگ Adama Dieng مشاور ویژه سازمان ملل متحد برای جلوگیری از نسل کشی اعلام کرد، این افراد اغلب از ساکنان شهرهای واقع در جنوب جوبا پایتخت هستند و بسیاری از آنها از قتل عام غیر نظامیان، تخریب خانه ها و خشونت های جنسی خبر دادند.

وی در بیانیه ای اعلام کرد سالوا کر، رئیس جمهور سودان جنوبی وعده داده بود به این خشونت ها پایان دهد و صلح برقرار شود اما ما همواره درگیری و خطر اعمال بی رحمانه را شاهد هستیم.

این مشاور ویژه سازمان ملل به ویژه به اوضاع منطقه کاجو - کجی Kajo-Keji اشاره کرد که غیر نظامیانی که از آن فرار کردند درباره خشونت های گسترده ابراز نگرانی کردند.

سودان جنوبی، نوپاترین کشور جهان سال ۲۰۱۱ استقلال خود را اعلام کرد اما دسامبر ۲۰۱۳ با جنگی داخلی رو به رو شد که به کشته شدن دهها هزار نفر و آواره شدن سه میلیون نفر منجر شده است.

در این کشور بحران انسانی بعد از چهار سال جنگ داخلی فاجعه بار است و بیش از شش میلیون نفر (حدود نیمی از جمعیت کشور) به کمک فوری نیاز دارند. سازمان های بشر دوستانه احتمال می دهند شمار این افراد در طول سال ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش یابد.

نیروی صلحبانی سازمان ملل متحد روز یکشنبه بعد از چند بار تاخیر وارد سودان جنوبی شد.
*صدا و سیما 
برچسب ها: تیک