هشدار وزارت بهداشت درباره سم سفید
رییس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، نسبت به مصرف بیش از حد "نمک" و "چربی" در خانوارهای ایرانی هشدار داد.
دکتر
زهرا عبداللهی در گفتوگو با ایسنا، از اقدامات انجام شده برای برگزاری دو
بسیج آموزشی بزرگ جهت کاهش مصرف نمک و روغن از سوی معاونت بهداشت وزارت
بهداشت خبر داد و گفت: اغلب افراد جامعه از لحاظ الگوی مصرف نمک و روغن با
مشکلات جدی مواجه هستند.
وی
ضمن اشاره به مصرف بیش از حد نمک و چربی در کشور، ادامه داد: این درحالیست
که مصرف بیش از اندازه نمک و چربی (روغن) عامل اصلی فشار خون بالا و
بیماریهای قلبی - عروقی است. غذاهای چرب وسرخ شده و اصولا روغن، زیاد در
رژیم غذایی مردم استفاده میشود و به همین علت، اضافه وزن، چاقی و سایر
بیماریهای مرتبط با آن را در کشور شاهد هستیم.
عبداللهی
به ارتباط بسیاری از بیماریهای غیرواگیر با تغذیه و همچنین روند رو به
رشد چاقی در کودکان طی سالهای گذشته اشاره کرد و گفت: بر این اساس است که
تنها سیری شکمی کافی نیست و سیری سلولی باید تامین شود. بنابراین منابع
پروتئین حیوانی به عنوان منابع ریزمغذیها و انرژی هم مطابق با میزان توصیه
شده باید تامین شود.
وی
گفت: بر همین اساس بسیج بزرگ اطلاع رسانی درمورد "نمک" و "روغن" از سوی
معاونت بهداشت وزارت بهداشت تدارک دیده شده است که مردم و صنایع غذایی گروه
هدف آن هستند.
عبداللهی
ادامه داد: صنایع غذایی باید جهت ارایه مواد غذایی کم نمک، کم چرب و کم
روغن به بازار ترغیب شوند. به این منظور، حمایت از این صنایع غذایی لازم
است تا بتوانند محصولات غذایی سالم و سلامت بخش به بازار ارایه دهند.