کد خبر: ۳۰۷۲۵۴
تاریخ انتشار: ۰۲ مهر ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۰
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۳۵۸

دلیجان گرفتار موج سواری کرونا/ابتلای 55 نفر از پرسنل بهداشت و درمان

رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دلیجان گفت: شرایط شهرستان نسبت به ماه‌های گذشته حادتر شده و شمار ابتلا نیز نسبت به مردادماه افزایش یافته است.

دکتر عبدالرحیم فردوسی اظهار کرد: تقریبا از ابتدای مردادماه شاهد افزایش چشمگیر شیوع ویروس و موارد بستری در شهرستان دلیجان هستیم به طوری که در ماه‌های قبل روزی 4 تا 5 مورد و حتی کمتر موارد ابتلا به ویروس وجود داشت، اما از مردادماه آمار و موارد ابتلا صعودی شده است.

وی با بیان اینکه در ماه‌های گذشته سطح اشغال تخت‌های بیمارستان روزانه 17 تا 18 نفر بود، افزود: قبل از مردادماه روزانه میزان ورودی و خروجی بیمار بین 4 تا 6 نفر بود و حتی در بخش ویژه بین 3 تا 6 بیمار وجود داشت، اما از مردادماه و حتی در یکی دو روز اخیر به شدت موارد ابتلا بالا رفته به طوری که در حال حاضر سطح اشغال تخت‌های بیمارستانی به بیش از 25 نفر رسیده و به تبع آن موارد فوتی نیز افزایش یافته است.

فردوسی تصریح کرد: دلیجان نسبت به دیگر شهرستان‌های استان مرکزی شرایط متفاوتی دارد چراکه با شهرها و استان‌های دارای وضعیت قرمز در تردد است، مبادله کاری و کارگری دارد و قطعا افراد با رفت‌وآمد خود بیماری و ویروس را می‌برند و می‌آورند و همین امر باعث افزایش شیوع بیماری می‌شود.

وی با اشاره به ابتلای 55 نفر از پرسنل کادر بهداشت و درمان شهرستان به ویژه پرستاران به ویروس کرونا طی 7 ماه اخیر و با بیان اینکه خوشخبتانه موارد حادی دیده نشده است، گفت: اگر شرایط بیماری در دلیجان بحرانی شود قطعا به لحاظ نیروی انسانی با مشکل مواجه می‌شویم کما اینکه اخیرا صحبت از دوباره گیری مبتلایان مطرح است و این امر می‌تواند چالش‌های بسیاری را به همراه داشته باشد.

رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دلیجان افزود: در حال حاضر بیمارستان به دو بخش تقسیم شده است که یک بخش مختص بستری بیماران تنفسی و یک بخش مختص بیماران و بستری‌های عادی است، اما اگر شرایط بدتر شود شاید ناچار شویم به مانند اسفندماه دو بخش را به بیماران تنفسی اختصاص دهیم. آسیب این شرایط این است که امکان ارائه خدمات به بیماران عادی و جراحی‌ها نخواهد بود.

وی تاکید کرد: آنچه به صورت واضح بر آن پافشاری می‌شود استفاده از ماسک و شست و شوی مکرر دست‌هاست، اما نباید از اجتماعات غافل شد، متاسفانه مردم همچنان اجتماعات خود را تشکیل می‌دهند و بیماری را ساده گرفته‌اند، مراسم‌های مذهبی محلی برقرار است در حالی که توصیه می‌شود حداکثر موازین بهداشتی رعایت شود، افراد سالمند و در معرض خطر به هیچ عنوان در اجتماعات شرکت نکنند چراکه این اجتماعات خطر بزرگ و جدی برای ابتلا به ویروس به شمار می‌رود.

فردوسی با اشاره به ابتلا به شکل خوشه‌های خانوادگی بیان کرد: در دلیجان هم ابتلای خانوادگی وجود دارد و حتی در یک خانوده سه نفر جان خود را از دست داده اند، در واقع این نوع ابتلا نشان از برگزاری اجتماعات دارد. زمانی که اعضای خانواده یکی پس از دیگری مبتلا می‌شوند به این معنی است که همگی از یک منبع ویروس را دریافت کرده‌اند و این امر حاصل حضور در اجتماعات است.

وی در خصوص وضعیت دارویی بیماران کرونایی شهرستان اظهار کرد: تاکنون مشکلی در تامین داروی بیماران بستری و سرپایی وجود نداشته است، اما آنچه این روزها مطرح است مسئله واکسن آنفلوآنزاست که طبق دستورالعمل ابلاغ شده در مرحله اول افراد بالای 65 سال و افراد دارای بیماری زمینه ای و در معرض خطر در اولویت قرار دارند.

فردوسی تصریح کرد: به عنوان یک متخصص باید بگویم که مردم اصلا نگران نباشند. نگران تامین واکسن نیستیم و از طرفی با توجه به اینکه مردم نسبت به سال‌های گذشته پروتکل های بهداشتی را بیشتر رعایت می کنند، نگرانی حادی برای آنفلوآنزا نیست ولی باید افراد در معرض خطر مانند سالمندان و بیماران زمینه‌ای استفاده از واکسن را مدنظر قرار دهند و در کنار آن افراد سالم نیازی به واکسن ندارند و رعایت پروتکل‌های بهداشتی کفایت می‌کند.

رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دلیجان گفت: متاسفانه علاقه و تمایل شدیدی در بین مردم برای زدن واکسن در هر شرایطی وجود دارد و همین امر می‌تواند بازار سیاه را رقم بزند و واکسن به دست بیماران و نیازمندان واقعی نرسد به همین دلیل بهتر است افراد سالم نگرانی و دغدغه‌ای برای زدن واکسن نداشته باشند.