کد خبر: ۳۰۵۹۸۹
تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۹
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۱۲۴۵

قیمت طلا و سکه، امروز ۲۴ شهریور ۹۹

هم‌اکنون در بازار آزاد قیمت طلای ۱۸عیار هرگرم یک‌میلیون و ۲۱۵هزار تومان، قیمت سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید ۱۲میلیون و ۹۵۰هزار تومان و قیمت دلار ۲۶هزار و ۷۰۰ تومان است.
هم‌اکنون در بازار آزاد قیمت طلای ۱۸عیار هرگرم یک‌میلیون و ۲۱۵هزار تومان، قیمت سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید ۱۲میلیون و ۹۵۰هزار تومان و قیمت دلار ۲۶هزار و ۷۰۰ تومان است.

به گزارش تسنیم، هم اکنون در بازار داخلی قیمت طلای 18 عیار هر گرم یک میلیون و 215 هزار تومان، قیمت دلار 26 هزار و 700 تومان و قیمت سکه تمام بهار آزادی طرح جدید 12میلیون و 950 هزار تومان و قیمت سکه طرح قدیم 12 میلیون تومان است.

همچنین در بازار سبزه‌میدان، قیمت نیم سکه بهار آزادی 6 میلیون و 500 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی 3 میلیون و 700 هزار تومان و سکه گرمی یک‌میلیون و 900 هزار تومان تعیین شده است و به فروش می‌رسد.

قیمت طلای 18 عیار در هر گرم هم یک میلیون و 215 هزار تومان، قیمت طلای 24 عیار در هر گرم یک‌میلیون و 597 هزار تومان و هر مثقال طلا 5 میلیون و 267 هزار تومان ارزش‌گذاری شده است.

فعالان بازار، علت اصلی افزایش قیمت طلا و سکه در روزهای اخیر را افزایش چشم گیر قیمت ارز می دانند و می گویند: از یکی دو روز گذشته تقاضا برای خرید طلای خام و سکه در بازار افزایش یافته و همین امر موجب افزایش حباب سکه شده است.

در بازار جهانی طلا نیز قیمت هر اونس طلا امروز با 0.43 درصد افزایش به 1948 دلار و 82 سنت رسید. قیمت فلز زرد در معاملات آتی امروز برای تحویل در ماه دسامبر با 0.49 درصد افزایش به 1957 دلار و 40 سنت رسید.

استفن اینز تحلیلگر موسسه آکسی گروپ در این باره گفت: «بازار طلا منتظر اعلام سیاست فدرال رزرو است.» وی افزود، بانک مرکزی آمریکا احتمالا سیاست فعلی خود را تغییر نخواهد داد اما این اعتقاد در بازار شکل گرفته که چنین سیاستی می تواند موجب افزایش نرخ تورم شود.

نرخ پایین بهره و احتمال اتخاذ سیاست انبساطی بلندمدت از سوی بانک مرکزی آمریکا که می تواند به تضعیف بیشتر ارزش دلار بیانجامد به افزایش قیمت طلا کمک کرده است.

شاخص ارزش دلار در برابر سبد ارزهای رقیب امروز با 0.1 درصد کاهش مواجه بود. تمرکز اصلی بازار روی اعلام سیاست فدرال رزرو در روز چهارشنبه است. تضعیف ارزش دلار موجب ارزان تر شدن طلا برای خریدارانی می شود که از ارزهای غیردلاری استفاده می کنند.

فعالان بازار همچنین در انتظار نشست های سیاست گذاری بانک مرکزی ژاپن و بانک مرکزی انگلیس در روز پنجشنبه هستند. بانک های مرکزی مهم جهان در طی ماه های گذشته سیاست های محرک مالی بی سابقه ای را به اجرا گذاشته و نرخ بهره را پایین نگه داشته اند. این سیاست ها سبب شده تا قیمت طلا به دلیل نقشی که این بازار در جلوگیری از کاهش ارزش دارایی های سرمایه گذاران در فضای تورمی دارد به ارقامی بی سابقه برسد.

در عین حال رئیس بانک مرکزی اروپا گفته دولت های حوزه یورو باید برای کمک به ترمیم اقتصاد این حوزه سیاست افزایش هزینه ها را ادامه دهند.

در بازار آزاد هم‌اکنون قیمت دلار با افزایش نسبت به قیمت های پایانی روز کاری قبل 26  هزار و 700 تومان، یورو 31 هزار و 300  تومان و درهم امارات 7 هزار و 320 تومان اعلام شده است.

گفتنی است، در ماه‌های اخیر با تشدید نوسانات ارزی، قیمت دلار رکورد 26 هزار تومان را هم زده بود ولی بعد از مدتی با ورود بانک مرکزی به بازار قیمت‌ها تا کانال 20 هزار تومان هم بازگشت و مدتی نیز در محدوده 22 هزار تومان در نوسان بود. اما از روزهای گذشته بار دیگر نوسان صعودی در بازار ارز شکل گرفته است و قیمت ارز وارد کانال جدید قیمتی شد.

همزمان با افزایش قیمت ارز در بازار آزاد، صرافی های بانکی قیمت خرید و فروش دلار و یورو را افزایش دادند و از دیروز دلار در این صرافی ها وارد کانال 23 هزار تومان شده ولی در عین حال دلار در بازار آزاد همچنان درحال رکورد زنی است و هم اکنون با قیمت حدود 26 هزار و 300 تومان معامله می شود.

صرافی‌های بانک‌ها امروز دوشنبه قیمت دلار را برای فروش به گروه‌های هدف با 290 تومان افزایش نسبت به قیمت‌های پایانی روز کاری قبل 23 هزار و 590 تومان اعلام کرده‌اند. این صرافی‌ها دلار را از مردم با قیمت 23  هزار و 490 تومان خریداری می‌کنند.

طی روز جاری قیمت فروش یورو در صرافی‌های بانک‌ها نیز با 290 تومان افزایش نسبت به قیمت‌های پایانی روز کاری قبل 27 هزار و 790 تومان اعلام شده است؛ قیمت خرید یورو در این صرافی‌ها 27 هزار و 690 تومان درج شده است.

گفتنی است، اختلاف نرخ ارز در بازار آزاد و صرافی های بانکی در هفته های اخیر موجب تشکیل صف های طولانی خرید ارز مقابل این صرافی ها شده بود؛ عده ای به نیت کسب سود حدوداً 6 میلیونی ساعات طولانی در صف خرید ارز مقابل این صرافی ها منتظر می ماندند؛ فروش ارز سهمیه ای در صرافی های بانکی در روزهای اخیر با جنجال هایی همراه بود.

بنابراین، صف‌های طولانی و البته جنجال‌برانگیز خرید ارز سهمیه‌ای از صرافی‌های بانکی واکنش بانک مرکزی را به‌همراه داشت و موجب متوقف‌شدن فروش 2200 دلار ارز سهمیه‌ای به هر فرد شد.

باتوجه به تأکید بانک مرکزی برای تأمین ارز نیازهای واقعی مشتریان، صرافی های بانکی نسبت به تأمین ارز مورد نیاز مصارف 24 گانه خدماتی از جمله مسافران، بیماران، دانشجویان و ... اقدام می کنند و تنها فروش ارز سهمیه‌ای با کارت ملی را متوقف کرده اند.